Rakennusurakoiden kilpailuttaminen

Kankaanpään kaupungilla on tulevien vuosien aikana edessään vielä monta erilaista rakennushanketta ja investointikohdetta, joihin tulee kulumaan kaupungin varoja suuriakin summia.

Kaupunkilaisten huolenaiheena on jo pitkään ollut se, että useasti urakat valuvat muualle kuin kotikaupunkiin ja kilpailutukset tehdään niin, että paikkakuntalaisilla yrityksillä ei aina ole mahdollisuutta antaa edes tarjousta, koska tarjouspyynnössä on sellaisia vaatimuksia, joita ei pystytä täyttämään, vaikka urakka pystytäänkin toteuttamaan.

Kankaanpään Perussuomalaiset on huolissaan myös verorahoista, jotka valuvat muualle, vaikka tarkkaan suunnitellulla kilpailutuksella olisi mahdollista saada työtä ja verotuloja myös Kankaanpäähän.

Tämän vuoksi esitämmekin, että jatkossa kilpailutuksiin perehdytään vieläkin tarkemmin ja pyritään pilkkomaan isoja urakoita mahdollisuuksien mukaan, jolloin työtä mahdollisesti saadaan jäämään enemmän paikkakunnalle.

Esitämme myös, että tarjouspyynnöt laaditaan niin, että myös pienemmät yritykset pystyvät osallistumaan tarjouskilpailuihin. Lisäksi toivomuksena on, että kaupunki järjestäisi virkamiehille lisää koulutusta tarjouspyyntöjen laatimisesta.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa